Advancing or retarding a camshaft's timing
تعاریف
آوانس: زود باز شدن سوپاپ
ریتارد : دیر بسته شدن سوپاپ
اورلپ سوپاپ ها یا قیچی سوپاپ ها: بازبودن همزمان سوپاپ های هوا و دود.
افزایش مدت زمان مکش و تخلیه
از نقطه نظر تئوری هر کدام از مراحل موتور چهار زمانه، 180 درجه از گردش میل لنگ می باشد.
برای افزایش راندمان حجمی تغییرات زیر در زمان باز و بسته شده سوپاپ ها انجام می شود:
- مدت زمان مرحله مکش افزایش می یابد تا مکش مخلوط سوخت و هوا به درون سیلندر افزایش یابد.
- مدت زمان مرحله تخلیه افزایش می یابد تا دود بهتر تخلیه شود.
این افزایش زمان تخلیه و زمان مکش باعث باز بودن همزمان سوپاپ ها می شود.
دیاگرام سوپاپ ها
برای تشریح عمل زمان بندی یا تایمینگ سوپاپ خودرو از 4 دایره هم مرکز که بیان کننده 4 مرحله کاری در یک سیلندر است استفاده می شود. دایرهها از بیرون به سمت داخل مراحل مکش ، تراکم ، احتراق و تخلیه را نشان می دهند
هدف از این اورلپ سوپاپ ها:
یک - در دورهای پایین موتور ، EGR داخلی اتفاق می افتد یعنی قسمتی از دود وارد منیفولد هوا شده و در زمان مکش وارد سیلندر می شود
دو- در دورهای بالای موتور، بعلت اینرسی دودهای خروجی و همچنین اینرسی هوای ورودی :
- دود از منیفولد دود خارج می شود (وارد منیفولد هوا نمی شود)
- هوای بیشتری به سیلندر وارد می شود
در نتیجه بازده حجمی موتور افزایش می یابد.
منابع برای مطالعه بیشتر